Wat is Carsharing?

Je hebt vast wel eens iets gehoord over Snappcar, Greenwheels of We Drive Solar. Dit zijn allemaal aanbieders van carsharing maar wat houdt carsharing eiegenlijk in? Carsharing is een systeem waarbij meerdere mensen gebruik kunnen maken van dezelfde auto. Hierdoor zijn er minder auto’s nodig. Dit zorgt ervoor dat er minder parkeerproblemen zijn en dat er minder files ontstaan. Daarnaast hoeven er minder auto’s geproduceert te worden, een proces waarbij normaal gesproken veel co2 vrij komt. Een ander voordeel van carsharing is dat er deelauto’s verspreid staan door heel Nederland, dus ook bij u in de buurt! Er zijn verschillende vormen van carsharing.

Er is peer to peer carsharing. Dit houdt in dat de auto’s die verhuurd worden in het bezit zijn van particulieren. Via een app wordt het contact geregeld tussen de eigenaar van de auto en degene die de auto wil huren. Na het huren wordt de auto weer terug naar de eigenaar gebracht. Natuurlijk kunnen er ook auto’s verhuurd worden via dezelfde apps. Meestal wordt hiervoor een bepaald bedrag per maand gevraagd door de apps. De voordelen die een carsharing app biedt tegenover het op eigen houtje verhuren van een auto zijn: een groot aantal gebruikers dat jou auto te zien krijgt en zekerheid. Doordat de apps contracten met verzekeraars hebben afgesloten ben je er zeker van dat je in geval van schade je geld terug krijgt.

De tweede vorm van carsharing is het klassieke carsharing. Dit werkt als volgt. Een organisatie koopt heel veel auto’s in en verspreid die dan over een hele hoop vaste parkeerplaatsen. Vanuit die parkeerplaatsen kunnen mensen de auto’s ophalen en ze ook weer daar terug brengen. Aangezien alle auto’s van de organisatie zijn kunnen particulieren via deze bedrijven geen auto’s verhuren.

 

 

Snappcar, Greenwheels, We Drive solar of toch een andere aanbieder?

Er zijn verschillende bedrijven die hun deelauto’s aanbieden voor verhuur. Hieronder staan de belangrijkste op een rijtje: 

Click hier om te zien of er deelauto’s bij jou in de buurt staan.

Een auto verhuren via carsharing

Er zijn verschillende bedrijven die als platform dienen waarop u uw auto kunt verhuren. Hieronder staan ze op een rijtje:

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over carsharing? Neem dan eens een kijkje in onze blog!