Snappcar Keyless: voordelen & nadelen

Verhuur je via Snappcar? Of denk je erover na om dit te doen? Dan kan Snappcar Keyless iets voor jou zijn! In deze post kom je erachter wat het is en of het iets voor jou is. Ook help ik je een overweging te maken, door de voordelen en nadelen overzichtelijk op een rijtje te zetten.

Wat is Snappcar Keyless?

Snappcar Keyless werd in 2018 door Snappcar geïntroduceerd en moet ervoor zorgen dat het huren en verhuren van auto’s makkelijker wordt. Het werkt volgens het volgende principe. De verhuurder van de auto laat een systeem inbouwen in zijn of haar auto waarmee de auto met de Snappcar app geopend kan worden, zonder dat hiervoor een sleuteloverdracht hoeft plaats te vinden. Meer weten? Click hier!

Voordelen:

  1. Auto’s die de keyless functie hebben ingebouwd worden gemiddeld 3 keer vaker verhuurd dan auto’s zonder keyless functie. Gemiddeld levert een auto met Snappcar keyless €350 per maand op.
  2. Er is geen fysieke sleuteloverdracht meer nodig. Hierdoor kan de auto ook verhuurd worden op momenten waarop je als verhuurder niet aanwezig kan zijn voor een sleuteloverdracht.

Nadelen:

  1. Snappcar keyless is niet gratis. De software kost €39,95 per maand.
  2. De inbouw van de software is alleen gratis als het in de met Snappcar samenwerkende garage in Amsterdam plaatsvind. Het inbouwen van de software op een andere plek kost €49.
  3. De software verzamelt data over de auto zoals; de gps locatie, de kilometerstand en het brandstofpijl van de auto. Snappcar geeft aan dat deze data niet met derden gedeeld zal worden.

Mijn advies:

De keuze of je wel of geen gebruik wilt maken van Snappcar keyless hangt naar mijn mening af van het doel waarvoor je Snappcar gebruikt. Als je Snappcar gebruikt om zoveel mogelijk geld te verdienen aan je niet gebruikte auto, dan is Snappcar keyless voordelig. Wil je graag meer controle hebben over wie je auto gebruikt, dan is het beter om geen keyless technologie in te laten bouwen. Keuze gemaakt? Click dan hier om doorgelinkt te worden naar de verhuren pagina van Snappcar.

Wil je meer weten over carsharing? Kijk dan eens op onze carsharing pagina!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *