Carsharing Eigen Risico

In deze post ziet u hoeveel eigen risico u bij aanbieders van carsharing zoals Snappcar en Greenwheels moet betalen in geval van schade. Op de websites van de aanbieders staat vaak groot aangegeven dat alle auto’s verzekerd zijn en u dus zonder zorgen op pad kunt. Wat echter niet op de eerste blik zichtbaar is is dat de meeste aanbieders een eigen risico bij de verzekering hebben. Als u hiervan niet op de hoogte bent kan dit een onaangename verrassing zijn als u schade hebt opgelopen tijdens een rit. Om het voor u duidelijk en overzichtelijk te maken staat hieronder per aanbieder aangegeven hoeveel eigen risico u in geval van schade moet betalen.

Snappcar: Het bedrag hangt af van verschillende factoren zoals de leeftijd van de huurder en de waarde van de gehuurde auto. Bij een deel van de auto’s die op Snappcar aangeboden worden, kan het eigen risico verlaagd worden door een klein bedrag extra te betalen bovenop de huur. Hoe veel het bedrag is, is te zien in de app bij het huren van de auto.

Greenwheels: Het standaart eigen risico bij Greenwheels is €350. Het bedrag kan echter verlaagd worden naar €75 voor €4 per reservering.

MyWheels: Voor klanten met een abonnement is het eigen risico €500. Voor €3,50 per dag kan het teruggebracht worden naar €250. Voor klanten zonder abonnement is het verplicht het eigen risico te verlagen.

Studentcar: Het eigen risico bedraagt nul euro. Echter geldt dit niet wanneer er sprake is van “onzorgvuldig gebruik”. Dan wordt namelijk de gehele schade in rekening gebracht.

Connectcar: Hetzelfde als Studentcar.

Share Now: €500 bij het huren van een Smart of Mini en €1000 bij het huren van een Mercedes of BMW. Het bedrag van €1000 wordt voor elke rit teruggebracht naar €500 voor een bedrag van €1.

We Drive Solar: Eigen risico ligt bij €350

Wil je meer weten over carsharing? Kijk dan naar onze andere blogposts of op onze carsharing pagina.